Hozzávalók:
kék havasi őszirózsa (Aster),
piros hóbogyó ágak (Symphoricarpos orbiculatus),
2 könnyezőpálma levél (Monstera deliciosa)
aszparágusz (Asparagus)
kecskerágó ágak (Euonymus europaeus),
5cm széles halványlila organzaszalag,
1cm széles sötétlila és fehér organzaszalag,
olló, metszőolló, zsineg
A bogyós ágakról szedjük le a levélkéket, csak a színes hóbogyókat hagyjuk meg.
A kecskerágó ágakból állítsuk össze a csokor alapját.
Adjuk hozzá körben a havasi őszirózsákat.
A hézagokat töltsük kis aszparágusszal.
Fűzzük a csokorba a bogyós ágacskákat.
Végül helyezzük a könnyezőpálma leveleket a csokor hátuljára legyező alakban. S vékony zsineggel kössük át a szárakat.
A széles organzaszalagból kössünk nagy masnit a csokorra (takarva a kötözőzsineget).
Közvetlenül a nagy masni alatt fogjuk át a szárakat a két keskeny szalaggal, s kössük dupla csomóra.
Keskeny magas vázába helyezve a csokrot jól érvényesülnek a hosszabbra hagyott szalagvégek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése