Hozzávalók 2 adaghoz:
35 dkg paradicsom
35 dkg zöldpaprika
35 dkg burgonya
25 dkg pulykamell (vékonyra szeletelve)
Olívaolaj
Só, őrölt bors
Először egy kisebb fazékban melegítsünk sós vizet a burgonyának.
A paradicsomokat vágjuk ujjnyi vastag karikákra. Nagyobb tapadásmentes serpenyőbe öntsünk kb. 2 evőkanál olívaolajat, és 3-4 perc alatt süssük át a paradicsomokat, félidőben egyszer óvatosan fordítsuk meg. Az étel készítése során végig közepesen erős vagy erős hőfokot használjunk, a hozzávalók inkább piruljanak, mint párolódjak.
Miközben a paradicsom sül, a paprikákat hasítsuk ketté hosszában, majd karikázzuk fel a paradicsomhoz hasonló vastagságúra.
A megsült paradicsomokat szedjük ki egy tányérra. A serpenyőben maradt olajban kb. 6-8 perc alatt, néha megkeverve, süssük meg a zöldpaprikát.
Míg a paprika készül, sózzuk és borsozzuk a hússzeleteket ízlés szerint. Majd a burgonyát tisztítsuk meg, daraboljuk vékony hasábra, és tegyük fel főni.
Amikor a paprika kész, szedjük tányérra. Majd süssük át a pulyka szeleteket kb. 7-8 perc alatt. (Ha esetleg a paprikával együtt az olaj egy részét is kiszedtük, öntsünk még pár csepp olívaolajat az edénybe.)
Miközben a hús sül, figyeljünk a burgonyára, amikor puha szűrjük le, hagyjuk a meleg lábas felett szűrőkanálban, s fedjük le konyharuhával, hogy ne hűlhessen el.
Ha a pulyka megsült, adjuk az elősütött zöldségeket a húshoz, s pár perc alatt nagy lángon pirítsuk egybe az ételt.
Frissen forrón, a főtt burgonyára halmozva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése